DOK at new-year's reception Provincie Noord-Brabant

24-01-2017

DOK Tool was one of the designs presented at the Province Noord-Brabant new year's reception. A meet & greet between policymakers and young designers.

An inspiring event, where the province of Noord-Brabant looks forward to the year that's ahead. An interesting realisation is acknowledging the importance of design thinking within provincial activities: allowing to try out, fail and learn. Act instead of just making and approving plans. I hope the design-thinking behind DOK has inspired the policymakers and great to see how design-thinking is embedded in more and more places.

Over de auteurHeeft expertise op het gebied van:
Prototyping
UI/UX

Zoekt expertise op het gebied van:
Engineering
intellectual property
Manufacturing
UI/UX
Business Model

Word gevolgd door:
Lucie Majerus
Eric Biermann
Jos Hardeman
Lisa Hu
Bert Maas
Jos Hardeman
Otto Freijser
Edwin van Enck


Terug naar vorige pagina

Marleen van Bergeijk

Marleen van Bergeijk, 25 jaar - Na mijn afstuderen aan de master Industrial Design aan de Technische Universiteit te Eindhoven kon ik mijn ontwerp simpelweg ‘niet in de kast laten liggen’. Mijn ervaringen in het ziekenhuis vanaf kinds af aan zijn mijn grote drijfveer om de zorg te herontwerpen zodat patiënten zich mens voelen, in plaats van een nummer. Met mijn human-centred aanpak combineer ik research, design en technologie om tot oplossingen te komen die de mens centraal stelt. Naast de conceptuele ontwikkeling betrek ik graag de juiste stakeholders om tot een waardevolle implementatie te komen om zo samen de zorg net wat patient gerichter te maken.

mail@marleenvanbergeijk.com
www.marleenvanbergeijk.com

DOK Tool

Door Marleen van Bergeijk
Industrial Design (TU/e)
Categorie├źn: Gezondheid

DOK Tool is een fysieke en visuele communicatie tool die het doktersgesprek in de belevingswereld van het kind plaatst. Tegenwoordig staan patienten steeds meer centraal in het zorg proces; echter kinderen blijven hier in afhankelijk van hun ouder. Met de fysieke munten bouwen de drie deelnemers Dokter-Ouder-Kind (DOK) gezamenlijk de agenda van het gesprek. De slimme tafelmat houdt de flow van het gesprek bij en zet dit om in een begrijpbare, visuele tijdslijn die het kind mee naar huis krijgt