Hallo wereld!

18-11-2016

Leer mij (Chris Tomassen) kennen en ontdek wie ik ben als designer (Tomaster). Als student en als persoon ben ik erg betrokken en gedreven in de dingen die ik onderneem. Mijn parel? 'Marble us'!

Hallo allemaal!

Ik ben Chris, een zeer gedreven student Industrial Design aan de TU/e. Ik heb het Honors Academy al succesvol afgerond en ga mijn studie dit semester misschien Cum Laude halen via mijn Final Bachelor Project 'Marble us'. Na een schakelsemester dat van Februari tot Juni loopt ga ik starten met mijn dubbel-master: Innovation Management aan de TU/e en Artificial Intelligence aan de Radboud Universiteit. Dat betreft mijn studie.

Wat ik veel interessanter vind om te delen is mijn passie voor het project 'Marble us' en met welke drive ik hier momenteel aan werk. Door een aantal recente (zeer heftige) ervaringen in mijn familie ben ik mij volledig gaan verdiepen van Human Core-Values. Denk hierbij vooral aan mentaal welzijn, eenzaamheid en gezonde voeding. Als designer probeer ik gerelateerde problemen en de betrokken levensstijl op speelse wijze te doorbreken. In dit design-proces poog ik mijn eigen ervaringen te gebruiken als inspiratie voor concepten, om ze vervolgens uit te werken in 'positieve' producten en services. Het maken van deze producten geeft mij zeer veel voldoening en een grote kick, mede dankzij de persoonlijke band die ik opbouw met de gebruikers en betrokkenen in het proces.

Tot nu toe zijn deze projecten voor mijn studie ruim voldoende geweest en heb ik ook al pogingen ondernomen om ze op de markt te krijgen. De schaal waarop dit slaagt is naar mijn inzicht een product van de kwaliteit van de samenwerking met de verschillende betrokken partijen. Het samenwerken met stakeholders (bv. Acknowledge, Zuidzorg, Amnesty International) is iets waar ik op 'ietwat gestuurde' wijze al ervaring mee heb opgedaan via Industrial Design, of op gemotiveerd eigen initiatief in de regio. Met 'Marble us' ben ik van plan ECHT door te breken, om zoveel mogelijk senioren te kunnen bereiken en helpen. Ik sta dan ook open voor elke mogelijke samenwerking met de betrokken bedrijven in Smart Design to Market (en daarbuiten).

Tot ziens!

Over de auteurHeeft expertise op het gebied van:
Business Model
ICT development
Integrated systems
intellectual property
Manufacturing

Zoekt expertise op het gebied van:
Business Model
Engineering
ICT development
Integrated systems
Manufacturing

Terug naar vorige pagina

Chris Tomassen

-MAATSCHAPPIJ-: Als Final Bachelor Student Industrial Design ben ik momenteel bezig met Marble.us, een activiteitentafel die ouderen of vluchtelingen aan tafel samen wil brengen. Op de maandkalender (verwerkt in de tafel) kunnen mensen meedoen aan activiteiten die gepland staan, of zelf iets organiseren (via een sluitelhanger) met mensen die ze ter plekke ontmoeten. Waar de wachtrijen voor gezamelijke projecten vaak lang zijn of kleinschalig, is er altijd vrije ruimte (ook voor eigen input) via Marble.us. Via een internet verbinding geeft een losse fruitschaal met 31 dag-lampjes bij de gebruiker thuis aan op welke dagen er activiteiten gepland zijn aan tafel. Hierdoor zie je als gebruiker thuis precies welk soort activiteit op welke dag gepland staat. -BEDRIJFSVOERING-: Losstaande bedrijven of verenigingen kunnen eventueel via 'sponsored content' dag-input kopen in een community-planning/tafel. Via het aanmeldsysteem kan er informatie worden verzameld over het aantal aanmeldingen en type activiteit binnen de categorieën 'Sociaal', 'Eten', 'Beweging'. Via Inteliments kan deze data worden ingezet om bedrijven te overtuigen input aan te schaffen op gebieden met potentiële klanten/leden. Over tijd kan er via de data informatie gewonnen worden over populaire sociale activiteiten binnen bepaalde communities.

c.m.m.tomassen@student.tue.nl
www.tomaster.nl

Marble.us

Door Chris Tomassen
Industrial Design (TU/e)
Categorie├źn: Data & Internet of Things | Gezondheid | Smart City & Living

Er zijn veel initiatieven om eenzaamheid of slechte voeding onder senioren tegen te gaan, oa door Zuidzorg. De meeste projecten zijn echter kleinschalig of eenmalig. 'Marble.us' biedt senioren een luisterend oor op laagdrempelige wijze. Bij Zuidzorg kunnen leden via een sociale eettafel eigen initiatieven starten of meedoen met andere activiteiten binnen de community. Zodra iemand een initiatief start wordt de community automatisch op de hoogte gebracht door een verbonden fruitschaal thuis.