Ondernemende student zoekt ervaringsdeskundige

5-01-2017

Om van het prototype een succesvol product te maken is er expertise nodig op business gebied (duurzaam business model), innovatie implementatie en een grotere groep senioren die ik kan interviewen.

Beste designers, ondernemers en andere professionals! Ik ben Chris Tomassen en ik heb hoge ambities met mijn Bachelor eindproject, Marble.usMarble.us is een sociale eettafel die senioren verbindt en uit huis verleidt om eenzaamheid en eentonige voeding tegen te gaan.

Binnen het process van SDtM heb ik veel waardevolle adviezen en inzichten mogen absorberen. Bedankt hiervoor! Om van het huidige prototype een product te maken ontbreekt het mij echter aan kennis in algemene marktwerking/business modellen en een grotere groep senioren die ik kan interviewen. Hiermee zou ik mijn beginnende onderneming een flinke boost kunnen geven!

Vandaar mijn vraag aan jou: 
*Kun jij me wellicht helpen via jouw expertises? 
*Ben jij in het verleden tegen een ondernemingsprobleem aangelopen waarvoor je me kunt hoeden?
*Ben je simpelweg benieuwd naar het hele verhaal achter Marble.us en wil je meer weten?

Ik sta open voor elk soort feedback, advies of coaching! Alvast super bedankt!

Over de auteurHeeft expertise op het gebied van:
Business Model
ICT development
Integrated systems
intellectual property
Manufacturing

Zoekt expertise op het gebied van:
Business Model
Engineering
ICT development
Integrated systems
Manufacturing

Terug naar vorige pagina

Chris Tomassen

-MAATSCHAPPIJ-: Als Final Bachelor Student Industrial Design ben ik momenteel bezig met Marble.us, een activiteitentafel die ouderen of vluchtelingen aan tafel samen wil brengen. Op de maandkalender (verwerkt in de tafel) kunnen mensen meedoen aan activiteiten die gepland staan, of zelf iets organiseren (via een sluitelhanger) met mensen die ze ter plekke ontmoeten. Waar de wachtrijen voor gezamelijke projecten vaak lang zijn of kleinschalig, is er altijd vrije ruimte (ook voor eigen input) via Marble.us. Via een internet verbinding geeft een losse fruitschaal met 31 dag-lampjes bij de gebruiker thuis aan op welke dagen er activiteiten gepland zijn aan tafel. Hierdoor zie je als gebruiker thuis precies welk soort activiteit op welke dag gepland staat. -BEDRIJFSVOERING-: Losstaande bedrijven of verenigingen kunnen eventueel via 'sponsored content' dag-input kopen in een community-planning/tafel. Via het aanmeldsysteem kan er informatie worden verzameld over het aantal aanmeldingen en type activiteit binnen de categorieën 'Sociaal', 'Eten', 'Beweging'. Via Inteliments kan deze data worden ingezet om bedrijven te overtuigen input aan te schaffen op gebieden met potentiële klanten/leden. Over tijd kan er via de data informatie gewonnen worden over populaire sociale activiteiten binnen bepaalde communities.

c.m.m.tomassen@student.tue.nl
www.tomaster.nl

Marble.us

Door Chris Tomassen
Industrial Design (TU/e)
Categorieën: Data & Internet of Things | Gezondheid | Smart City & Living

Er zijn veel initiatieven om eenzaamheid of slechte voeding onder senioren tegen te gaan, oa door Zuidzorg. De meeste projecten zijn echter kleinschalig of eenmalig. 'Marble.us' biedt senioren een luisterend oor op laagdrempelige wijze. Bij Zuidzorg kunnen leden via een sociale eettafel eigen initiatieven starten of meedoen met andere activiteiten binnen de community. Zodra iemand een initiatief start wordt de community automatisch op de hoogte gebracht door een verbonden fruitschaal thuis.