SDtM Ontwerper Omar Link en partner Simon van der Jagt winnen meerdere prijzen voor innovatie Wi-Fi powered sensor

6-01-2017

Samen met Simon heb ik een startup opgericht genaamd Nowi en hebben wij oa de AIA2016 (foto), USWC2016, en de BAM pitch competitie gewonnen na de DDW gewonnen. We doen als startup mee aan SDtM

We doen mee aan Smart Design to Market omdat ons de hulp naar de markt interesseerde. We zijn nu gegroeid van ontwerpers naar een gevarieerder team als startup met meerdere engineering kennisgebieden. Wat we missen is de kennis van nieuwe technologieen naar de markt brengen en we doen mee om daarin ondersteuning te krijgen.

We hebben een sensor gemaakt die uit Wi-Fi energy kan halen om zo de temperatuur te meten en te versturen naar een energie management systeem voor Smart Buildings (IoT sub-markt). Dit is in principe gelukt, dus zijn we nu een sensor aan het maken die ook 3G, 4G, LTE en televisiesignalen kan oogsten en we willen dit vervolgens uitvoerig testen en certificeren om het daarna te produceren. We zoeken hier dus enige hulp bij van bedrijven die ervaring hebben met cutting edge electronica, patenten en IoT. En dus ook ervaring hebben om dat te vermarkten.

Over de auteurHeeft expertise op het gebied van:
Engineering
IOT
Business Model
intellectual property
UI/UX
3-D Printing
Marketing

Zoekt expertise op het gebied van:
Engineering
ICT development
Integrated systems
Prototyping

Word gevolgd door:
Eric Biermann
Jos Hardeman


Terug naar vorige pagina

Omar Link

Ik ben afgestudeerd op een sensor die uit radiogolven als Wi-Fi stroom kan halen, en ik heb daar ook een startup in opgericht genaamd Nowi. Sinds het oprichten van Nowi is het ontwikkelen van het product in een sneltreinvaart gegaan en heeft het gezorgd voor ons eerste prototype. Samen met mijn partner hebben we nu een aantal innovatieprijzen gewonnen en een team van ingenieurs (part-timers en full-timers) om ons heen verzameld. Daar buiten om heeft de professor van de embedded software groep een actieve rol van adviseur waar we vaak mee afspreken, en er zijn ook meer academici die zich aan ons binnen voor adviserende en sturende rollen. Wat wij vooral ook zoeken in SDtM is extra uitvoerende hulp bij het prototypen, itereren en optimaliseren van het prototype tot een mark klaar product.

omar@nowi-energy.com
www.nowi-energy.com

Wi-Fi powered sensors

Door Omar Link
TU Delft, MSc Strategic Product Design (afgerond)
Sensors zijn de ogen en oren van Internet of Things. De trend voor veel IoT oplossingen draadloze sensoren omdat draden overal naar toe trekken simpelweg te duur en onpraktisch is. Maar het probleem met draadloze sensoren is dat de batterijen opraken, en dat het systeem daardoor onbetrouwbaar wordt. Nowi heeft door middel van het oogsten van lading uit radiogolven, een oplossing daarvoor gevonden en heeft de visie van 'plug-and-forget' sensoren. Deelname doel SDtM: Uitvoerende hulp ontwikkeling