Introductiebijeenkomst

11-11-2015 | 10:00 | Locatie: Klokgebouw 126

Op woensdag 11 november hebben 20 afstudeerders van Design Academy Eindhoven, TU/e, TU Delft en Sandberg Instituut de eerste workshop Speeddating van Smart Design to Market meegemaakt. Smart Design to Market (SDTM) is een nieuw talentontwikkelingstraject voor afgestudeerde ontwerpers en ontwikkelaars; een initiatief dat ASML ondersteunt in samenwerking met de provincie Noord Brabant.

Perfect pitch: Why? How? What?
Frido van der Blij, groepsleider Precision Mechanics ASML, trapte af met tips & tricks bij het uitwerken van een goede business case. Geert van Vlijmen, oprichter van Imagejo, ondernemer en coach, prikkelde de deelnemers met zijn presentatie en methode om de perfecte pitch te ontwikkelen.
Vol inspiratie en met de juiste tools gingen de deelnemers aan de slag. In korte rondes werkte ieder individueel aan de bouwstenen van de pitch. Na veel denkwerk en geeltjes hadden alle deelnemers een eerste versie van hun pitch klaar en werd er druk geoefend om hun verhaal live aan elkaar te vertellen.

Op dinsdag 17 november krijgen de deelnemers in de tweede workshop de mogelijkheid om hun pitch uit te proberen tijdens een speeddate met bedrijven. Bedrijven geven dan feedback waarmee de deelnemers verder aan de slag kunnen in de voorbereiding naar het pitchevent in januari.