ASML Smart Makers Award

Marleen van Bergeijk wint ASML Smart Makers Award! De ASML Smart Makers Award voor meest veelbelovende ontwerper is gewonnen door Marleen van Bergeijk, afgestudeerd industrial designer van de Technische Universiteit Eindhoven. De prijsuitreiking vond plaats op zaterdag 21 oktober tijdens een talent show van Smart Design to Market in het Brabant Living Lab bij de Dutch Design Week.

Het winnende ontwerp DOK Tool van health innovator Marleen van Bergeijk is een fysieke en visuele communicatie tool die het doktersgesprek in de belevingswereld van het kind plaatst. Met fysieke munten bouwen de drie deelnemers Dokter-Ouder-Kind (DOK) gezamenlijk de agenda van het gesprek. Een slimme tafelmat registreert het gesprek en zet dit om in een begrijpelijke visuele tijdlijn die het kind uitgeprint mee naar huis krijgt.
 
De prijs bestaat uit een ondersteuningsbedrag van € 2.500, drie maanden technische begeleiding door ASML bij het op de markt te zetten van het ontwerp en financieel, juridisch, fiscaal en ondernemingsadvies van respectievelijk de projectpartners Rabobank, Holla Advocaten, Govers en Brainport. 
 
Smart Design to Market is een post graduate accelerator programma voor getalenteerde afgestudeerde HBO- en WO-ontwerpers. Onder het motto ‘Designed around you’ begeleiden ASML en andere ondernemingen uit de Brainport regio de talenten gedurende een jaar bij de versnelling van hun designcarrière. Tijdens de Dutch Design Week presenteren zeven top designtalenten van Smart Design to Market hun innovatieve concepten aan het publiek.
 
==================================================================================
Voor meer informatie over Smart Design to Market kunt u contact opnemen met René Bergmans, telefoon 06-42662557, mail: rene@brandproposition.com.
Foto: Marleen van Bergeijk ontvangt de ASML Smart Makers Award uit handen van Frido van der Blij van ASML, Founding Partner van Smart Design to Market.