ASML Makers Award voor digitaal muziekinstrument

Tijdens het Match Event van Smart Design to Market (SDTM) op vrijdag 19 februari ontving Lola Gielen de ASML Makers Award voor haar ontwerp Neo, een digitaal muziekinstrument waarmee iedereen in staat is om muziek te maken. De ASML Makers Award bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro en technische ondersteuning van de experts van ASML bij de verdere ontwikkeling van dit ontwerp. Lola Gielen is deelnemer aan het talentontwikkelingstraject Smart Design to Market en heeft zich via workshops en coaching van SDTM voorbereid op dit Match Event. Ook drie andere ontwerpers ontvingen ieder een mentorschap op het gebied van ontwikkeling van hun business case of ondersteuning op technologisch gebied.

Mentorschap voor 4 designers
Ontwerpster Ricky Kloosterman krijgt met haar concept Embrace de talentincubator Bright Society als mentor voor de verdere ontwikkeling van haar business case. Embrace is een speciale sofa voor ouders en hun premature baby die optimale verzorging en contact mogelijk maakt.
Hélo, de 3-D geprinte oortjes van designer Pieter Husmann worden technologisch verder ontwikkeld met de hulp van Blue Engineering en KMWE. Partners United Brains, KMWE en Inteliments helpen ontwerper Koen Scheltenaar verder met het uitwerken van de business case voor zijn concept Loep, een toolkit waarmee scholieren leren over design thinking door het vormen en uitvoeren van design processen. Tot slot ontving Neo van Lola Gielen ook nog ondersteuning van ACE in de vorm van ondersteuning in engineering.

Finale tijdens Dutch Design Week
De Final Match Meeting tijdens Dutch Design Week 2016 vormt de slotbijeenkomst waar de toptalenten hun uitontwikkelde concept pitchen voor investeerders uit de maakindustrie.

Foto: Jos Hardeman (EduVenture), Lola Gielen en Frido van der Blij (ASML)