innovent_default innovent tqv2QJUjQYnxZ009 Designforum

Innoventure 2020

Innoventure 2020

Dé case-based training voor innovatieleiderschap en 
mentoring
In een dynamisch bedrijf zie je constant nieuwe ontwikkelingen en vraagstukken op je afkomen. Dit vereist constante aanpassing, creatief denken en een brede focus op innovatie. Multidisciplinaire samenwerking is nodig om nieuwe proces- en productideeën om te zetten in haalbare oplossingen. Persoonlijk leiderschap is nodig om (nieuwe collega’s) te ondersteunen en om samen effectieve implementatiestrategieën te realiseren.

Maar al te vaak blijven goede ideeën op de plank liggen, of dooft een nieuwe initiatief vroegtijdig uit. Bottom up innovatie vraagt om een stevige infrastructuur, oplossingskracht en veel aandacht voor implementatie. Het doel van de training Innoventure 2020 is om het organisatieklimaat voor verbetering en vernieuwing te versterken en de kwaliteit van het innovatie mentorschap te verhogen.
De kern van de training Innoventure 2020 bestaat dan ook uit het integreren van Persoonlijk leiderschap, Design Thinking Methodieken en Lean Startup Tooling. Het programma staat onder leiding van een uniek team van ervaren leiderschapsexperts die in deze training samenwerken met een startup fieldlab bestaande uit Design Thinkers van Designforum en invloedrijke Tech Startups van de TU/e.
Innoventure draait om real life cases die door de deelnemers zijn ingebracht. Dit kunnen innovatievragen zijn met betrekking tot de lerende organisatie, maatschappelijke ontwikkelingen, het verbeteren van processen, producten, of diensten, nieuwe strategieën, kwaliteitsverbetering, product- of service design, strategiekeuzes of anderszins.
Het programma bestaat uit drie trainingsdagen. Er wordt na ± 6 weken een optionele Recap-sessie georganiseerd om ervaringen te delen over de transfer van het geleerde naar je eigen werksituatie.

Theorie en praktijk worden verzonden in een combinatie van Master Classes voor verdiepende kennis en 'learning by doing'. Trainingsdagen beginnen om 9.30 uur en duren tot 17.30 uur.


Certificate
Deelnemers ontvangen een certificaat: Innovation Leadership.
Indien gewenst kunnen wij het programma uitbreiden tot een officieel post HBO programma (gecertificeerd Cpion)

Extra coaching optioneel
Extra individuele coaching kan op aanvraag worden aangeboden
 
Cursus taal
Nederlands of Engels afhankelijk van het deelnemersveld.


Na het volgen van dit trainingsprogramma:
 • Kun je leiderschapsvaardigheden toepassen, resultaatgericht, op een manier die past bij je persoonlijkheid, jouw mentorrol en je organisatiecultuur;
 • Kun je verschillende belangen vertalen naar een breed gedragen waardepropositie;
 • Ben je in staat om efficiënter samen te werken in multidisciplinaire teams;
 • Kun je een nieuwe collega’s en / of interne startups begeleiden en de ontwikkeling van nieuwe verbeterideeën bevorderen, van initiatief tot haalbaar concept;
 • Kun je het Design Thinking-proces toepassen, een methode voor het oplossen van problemen die in toenemende mate wordt gebruikt in lerende organisaties;
 • Kun je de principes van coachend leiderschap toepassen om anderen te helpen beter te presteren zodat ze hun doelen bereiken;
 • Kun je uw leiderschapsrol en -stijl aanpassen, afhankelijk van wat nodig is om anderen te motiveren om deel te nemen en bij te dragen;
 • Kun je kennis en ideeën effectief presenteren en overdragen 
Training advice
Als je vragen hebt of advies wilt over deelname aan deze cursus kun je contact opnemen met Jos Hardeman programmaleider,
via email: j.hardeman@designforum.nl of telefonisch via 06 41051186.
Kwalificatie eisen
Jij bent een professional die continu op zoek is naar kansen om maatschappelijk impact te hebben en betrokken te zijn bij het creëren van een gewenste cultuur voor vernieuwing en verbetering. 
Dit programma is voor deelnemers met een academisch werk- en denkniveau of vergelijkbare werkervaring en zicht op een (toekomstige) managementfunctie of projectleiderspositie. Verder verwelkomen we deelnemers die:
 • leiderschapsvaardigheden willen verbeteren als onderdeel van de loopbaanplanning;
 • hun impact op team- en talentontwikkeling willen optimaliseren;
 • innovatie en een ondernemende houding willen bevorderen bij zichzelf en bij anderen
Een interview maakt deel uit van de intake-procedure om richting te geven aan je persoonlijke ontwikkelingsdoelen.
Training advice
Als je vragen hebt of advies wilt over deelname aan deze cursus kun je contact opnemen met Jos Hardeman programmaleider,
via email: j.hardeman@designforum.nl of telefonisch via 06 41051186.
De investering in de 3 daagse training Innoventure is € 1020,- exclusief 21% btw. De prijs van de Recap sessie is € 195, - exclusief 21% btw.
Prijzen zijn inclusief alle trainingsmaterialen en registratie en zijn gebaseerd op een groep van minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers.
Persoonlijke coaching is een extra optie. Afhankelijk van het deelnemersveld wordt in de training Engels of Nederlands gesproken.
Location
De cursus vindt plaats op de locatie van Designforum in het Klokgebouw op Strijp-S Eindhoven. 

Incompany
Neem graag contact met ons op als u meer informatie wilt over onze incompany-trainingsmogelijkheden.
22 September - 7 oktober - 9 november 2020

Schrijf je hiernaast in voor deelname aan Innoventure 2020.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op voor meer informatie om je inschrijving compleet te maken.

Cursusdata
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Voor wie?
Innoventure is een training voor professionals die betrokken willen zijn bij het creëren van een effectief innovatie-, en verbeterklimaat. Heb jij een academisch werk- en denkniveau of vergelijkbare werkervaring en zicht op een (toekomstige) managementfunctie, teamleider- of projectleiderspositie? En wil jij:
 • Jouw persoonlijk leiderschap ontwikkelen?
 • Een mentor zijn voor een (nieuwe) collega?
 • Een idee boosten van concept tot implementatie?
 • Leren van de innovatiestrategieën van start-ups?
 • Weten hoe je Design Thinking kunt toepassen?
Drie Pijlers
De kern van de training bestaat uit het integreren van Persoonlijk leiderschap, Design Thinking Methodieken en de Lean Startup Tooling om je probleemoplossende vermogen en de effectiviteit in een multidisciplinaire samenwerking te verhogen.
Deze pijlers komen terug in praktijkvoorbeelden die zorgvuldig vooraf zijn geselecteerd. Dit zijn real life cases rondom integrale vraagstukken die vernieuwing of verbetering betreffen, bijvoorbeeld betreffende procesinrichting, kwaliteitsverbetering, product- of service design, strategiekeuzes of anderszins.